وصفات الشيف حسن كمال بلح الشام
صفحة 1 من اصل 1
وصفات الشيف حسن كمال بلح الشام
بلح الشام
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
- الطريقه
- نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
- . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
- ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
- . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
- نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
- ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
- المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر
مواضيع مماثلة
» وصفات الشيف حسن كمال الصوص
» وصفات الشيف حسن كمال كيك الماني
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا المانجة
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا الليمون
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا الفراولة
» وصفات الشيف حسن كمال كيك الماني
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا المانجة
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا الليمون
» وصفات الشيف حسن كمال جرانيتا الفراولة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى